Preskoči na glavno vsebino
en

Platforma ŠI:UM


Osnovni namen Spletne platforme Študentski izzivi Univerze v Mariboru (Spletna platforma ŠI:UM), delujoče za potrebe Univerze v Mariboru (UM) je zagotavljanje možnosti informacijsko podprtega mreženja med študenti UM, zaposlenimi na UM (pedagoški kader UM) in delodajalci (skupaj deležniki) za potrebe sodelovanja v različnih oblikah s področja znanstveno-raziskovalnih dejavnostih, projektnega dela in drugih oblikah razvojnega (inovacijskega) in strokovnega dela UM. Poleg tega nudi podporo za promocijske in diseminacijske aktivnosti UM za navedeno področje vključevanja.

Študenti

Pričnite tlakovati svojo karierno pot in se vključite v različne raziskovalne projekte, naloge, pridobite status mladega raziskovalca, ustvarjajte vsebino za nove članke ter znanstvene prispevke. V kolikor želite reševati realni problem, se pridružite Študentskim izzivom Univerze v Mariboru in se povežite s študenti iz drugih fakultet ter s pomočjo mentorjev ustvarite projektno nalogo.

Poglobite svoje znanje med opravljanjem študijske prakse, vključite se v oblike so-izumiteljstva z industrijo in se povežite v obliki mrež̌ ter študentskih skupin. Pridobite delovne izkušnje že tekom študija, obiščite delovna okolja in skupaj z delovnimi ter pedagoškimi mentorji spišite projektna ali zaključna dela.

Delodajalci

Kot delodajalec lahko pomagate ustvariti okolje novih zaposlitev in sooblikovati prihodnje generacije. Z vašo pomočjo lahko študenti enostavneje dostopajo do praktičnih usposabljanj, novih delovnih mest in se vključijo v realno delovno okolje.

S pomočjo spletne platforme ŠI:UM lahko predstavite vašo institucijo študentom in se kot delovni mentor vključite v sodelovanje pri projektnih ter zaključnih nalogah, hkrati pa lahko sodelujete tudi kot soavtorji člankov in drugih znanstvenih prispevkov. Mentorirajte študente pri projektnih nalogah Študentski izzivi Univerze v Mariboru in jim pomagajte pri reševanju realnih problemov.

Pedagoško osebje

Podelite vaše znanje s študenti in se vključite v sodelovanje pri raziskovalnih projektih ter nalogah. Sodelujte s študenti in delodajalci pri projektnih nalogah Študentski izzivi Univerze v Mariboru ter mentorirajte študente pri reševanju realnih problemov, s katerimi se bi lahko soočili. Kot soavtor sodelujte pri pisanju člankov in drugih znanstvenih projektov ter se s študenti povežite na platformi Demola.

Vključite se v oblike sodelovanja s študenti pri izvedbi projektnih in zaključnih nalog, v obliki so-izumiteljstva s študenti ter v obliki poglobljenega procesa prenosa praks.

V primeru interesa za sodelovanje pri Študentskih izzivih Univerze v Mariboru nam svoj interes lahko sporočiš preko svojega profila na platformi Karierni:UM in poslali ti bomo več informacij na to temo.