Preskoči na glavno vsebino
en
O pilotnem projektu NOO

O pilotnem projektu NOO

“Enotna vstopna točka za delodajalce in inovativne oblike sodelovanja s študenti”

Na Univerzi v Mariboru (UM) izvajamo vrsto aktivnosti, katerih cilj je zagotavljanje aktivnega sodelovanja študentov in diplomantov UM z delodajalci, predvsem za učinkovito prilagajanje in odzivnost UM, spreminjajočim se potrebam trga dela na izbranih področjih izobraževalnih in drugih dejavnosti, upoštevajoč načela zelenega in digitalnega prehoda v Družbo 5.0.

S tem namenom se je vzpostavila informacijska baza delodajalcev in študentov/diplomantov UM pod imenom Karierni:UM, s sloganom UM (z)gradi kariero.

Obsega sistem evidentiranja, povezovanja, sodelovanja in mreženja med študenti, diplomanti UM ter delodajalci za krepitev zaposlovanja, načrtovanja kariere, znanstvenoraziskovalnega in drugega dela.

S pilotnim projektom “Enotna vstopna točka za delodajalce in inovativne oblike sodelovanja s študenti” si prizadevamo zagotoviti celovito strokovno podporo in svetovanje študentom, diplomantom UM in delodajalcem po načelu vse na enem mestu.

Projekt omogoča študentom/diplomantom UM (1) osebno in/ali virtualno vzpostavitev stika in mreženje s potencialnimi delodajalci že v času študija in po njem, (2) sodelovanje pri inovativnih rešitvah realnih problemov z elementi prepletanja različnih študijskih in delovnih področij v domačem in internacionalnem okolju, kjer skupine študentov v sodelovanju z domačimi in tujimi delodajalci v obliki krajše vključenosti v delovno okolje rešujejo zahtevne strokovne in delovne probleme ter (3) vključitve v krajša, inovativna izobraževanja za krepitev ključnih kompetenc v skladu z aktualnimi zahtevami trga dela.