Preskoči na glavno vsebino
en

Veseli smo, da vas lahko povabimo na TOP DOGODEK 11. karierne tržnice Univerze v Mariboru - okrogla miza z naslovom "KAKO UMETNA INTELIGENCA (UI) VPLIVA NA NAŠA DELOVNA MESTA?"

Vabljeni vsi, ki vas tematika zanima.


KDAJ: 17. APRIL 2024, 11:00-12:30
KJE:
Hotel Maribor, Glavni trg 8, 2000 Maribor

Kako bo UI spremenila naše delo v prihodnosti in kaj nam nudi že zdaj? Spoznajte možnosti in izzive, ki jih prinaša UI za vas. Prijave zbiramo do 15. 4. 2024.

VSEBINA
okrogle mize

VSEBINA
okrogle mize

 • Umetna inteligenca (UI) in njen vpliv na razvoj ter spremembe določenih delovnih procesov;
 • UI in njen vpliv na delovna okolja ter delovne pogoje v prihodnosti;
 • Pripravljenost/nepripravljenost delodajalcev na uporabo UI v procesih dela;
 • Odnos mladih do UI in njihov pogled na uporabo le-te;
 • Ali so prisotni elementi strahu nasploh pred tem, kakšni so lahko učinki uporabe UI?
 • Kako se UI umešča v delovno pravo?


VSEBINA
okrogle mize

STROKOVNJAKI,
ki se bodo udeležili razprave

STROKOVNJAKI,
ki se bodo udeležili razprave

moderatorka: Petra Herzog 

 • dr. Domen Mongus, redni profesor in vodja Centra za pametna mesta in skupnosti na Univerzi v Mariboru;
 • dr. Valentina Franca, strokovnjakinja za področje delovnega prava;
 • Špela Poklukar, strokovnjakinja za umetno inteligenco; specialistka strojnega učenja;
 • Klemen Geršak, vodja skupine za digitalno podporo strank v A1 Slovenija;
 • dr. Dean Korošak, prorektor za znanstvenoraziskovalno dejavnost Univerze v Mariboru;

STROKOVNJAKI,
ki se bodo udeležili razprave

Spoznajte strokovnjake, ki se bodo udeležili okrogle mize:

Dr. Domen Mongus je redni profesor in vodja Centra za pametna mesta in skupnosti na Univerzi v Mariboru (UM). V raziskovanju se osredotoča na zlivanje heterogenih geoprostorskih podatkovnih virov in tokov za razvoj prostorsko zavednih metod in aplikacij umetne inteligence. V akademski karieri je za svoje raziskovalne in pedagoške dosežke prejel številne nagrade. Med drugim ga je The Institute for the Danube Region and Central Europe (IDM) imenoval za Mladega znanstvenika Podonavske regije. Za svoje delo je prejel IS nagrado. Na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko UM je prejel številne nagrade za pedagoško in raziskovalno odličnost.

Dr. Valentina Franca je izredna profesorica in raziskovalka na področju delovnega prava, zaposlena na Fakulteti za upravo Univerze v Ljubljani. Njeno raziskovalno delo zajema številne študije, knjige in članke s področja kolektivnih delovnih razmerij, digitalizacije v delovnih razmerjih ter novih oblik dela. Je članica uredniških odborov znanstvenih revij in sodeluje kot nacionalna strokovnjakinja v mednarodnih združenjih, kot so ETUI v Bruslju in CEELEX pri Mednarodni organizaciji dela. Prav tako je aktivna raziskovalka v nacionalnih in mednarodnih projektih za različne organizacije, kot so Eurofound, EIGE, OECD in podobne, ter predavateljica na različnih strokovnih in znanstvenih konferencah.

Špela Poklukar je specialistka strojnega učenja v podjetju Endava. Začela je s študijem filozofije in teologije, želja po novem znanju pa jo je vodila še na študij matematike na Fakulteti za matematiko in fiziko UL. Strokovnjakinja za umetno inteligenco pravi: »Vsak dan me navdušujejo nova odkritja. Ob trenutni hitrosti razvoja mi nikoli ni dolgčas, ves čas se učim in soočam z novimi, vedno bolj kompleksnimi izzivi.«


Klemen Geršak je izkušen strokovnjak s področja digitalnega trženja, e-trgovine, tržnih raziskav in upravljanja programov. Klemen je opravljal različne vodstvene funkcije v podjetjih, kot so A1 Slovenija, Lesnina XXXL in Petrol d.d. Prav tako ima izkušnje s poučevanjem in trenerstvom, kar kaže na njegov raznolik nabor znanj. Diplomiral je iz organizacije in managementa informacijskih znanosti na Fakulteti za organizacijske vede.

Prof. dr. Dean Korošak je redni profesor in prorektor za znanstvenoraziskovalno dejavnost na Univerzi v Mariboru. Ima bogate izkušnje na področju znanstvenoraziskovalnega dela, vse od raziskovanja in opravljanja temeljnih in aplikativnih raziskav v fiziki in biomedicini, do vodenja mladih raziskovalcev, doktorandov, nacionalnih in mednarodnih projektov. Znanstveno raziskovanje in umetniško ustvarjanje razume kot globalni dejavnosti, ki nista omejeni z lokalno geografijo in zahtevata skupno raziskovalno in umetniško delo ter skupne publikacije oziroma druge raziskovalne dejavnosti. 

Dogodek je nastal v kooperaciji z 

Zavodom PIP – EUROPE DIRECT Podravje.